Prvak na koljenima: Moćni Građani skinuli krunu Kralju

Dugo, baš dugo, najtrofejniji klub na svijetu nije bio u tako podređenom položaju, potpuno nadigran, bezidejan, razbijen...

17.05.2023. 22:50
  • Podijeli:
Bernardo Silva Mančester siti_Jon Super AP Tanjug-64653326010e3.webp Foto: Jon Super / AP / Tanjug

Fudbaleri Manester sitija drugi su finalisti prestižne Lige šampiona.

Građani su očitali lekciju još uvijek aktuelnom prvaku, Realu, te u velikom stilu izborili završnicu, 4:0.

Dugo, baš dugo, najtrofejniji klub na svijetu nije bio u tako podređenom položaju, potpuno nadigran, bezidejan, razbijen...

Prvo poluvrijeme je bilo igra mačke i miša. Domaćin se poigravao sa gostom, igrao "viktorije" ispred njegovog gola.

I dok je Tibo Kurtoa uspio da "skine" dva zicera Erlingu Halandu, sa Bernardom Silvom je bila druga priča.

Portugalski as je u 23. minutu pravovremenu asistenciju Kevina de Brujnea projektilom u bliži ugao pretvorio u vođstvo i eksploziju radosti krcatog "Itihada" na kojem se večeras skupilo 52.313 navijača.

Pomalo nestvarna statistika, apsolutna kontrola posjeda lopte, šanse kao na filmskoj traci i filigranski tačna dodavanja došla su na naplatu osam minuta prije odlaska na odmor.

I opet je u žiži bio Silva. Imao je ovog puta i malo sreće pošto mu se lopta odbila na glavu, pa mu nije ostao težak posao da prebaci Davida Alabu i podupla prednost.

U nastavku je tim Pepa Gvardiole donekle "povukao ručnu", pustio rivala da krene naprijed i čekao priliku da udari pečat na veliku pobjedu.

I dočekao ju je u 76. minutu. De Brujne je "zavrnuo" loptu u srce šesnaesterca, a u "buketu" igrača nespretno je reagovao Eder Militao te poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Ako je do tada i postojala nada da se učenici Karla Anćelotija mogu vratiti u igru, od tog trenutka je i ona iščezla.

Šta više, Madriđani ne da nisu postigli ni počasni pogodak, nego im je Hulian Alvarez u sudijskoj nadoknadi "spakovao" i poker golova.

Mančester siti će u svom drugom finalu društva najboljih koplja ukrstiti sa Interom, koji je dvostrukim trijumfom eliminisao ljutog rivala, Milan.

Boj za Ušonju zakazan je za 10. jun u Istanbulu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()