Prva dama sudija na SP: Frappart dobila pozitive ocjene za istorijski nastup

FIFA ima još dvije žene na popisu za suđenje utakmica u Kataru, Salimu Mukansanga iz Ruande i Yoshimi Yamashitu iz Japana

Autor: UNA HR
03.12.2022. 12:33
  • Podijeli:
Stéphanie Frappart_profimedia-0741832873-638a06de0b456.webp Foto: Profimedia

Francuska sutkinja Stéphanie Frappart postala je prva žena u istoriji koja je vodila utakmicu muškog Svjetskog fudbalskog prvenstva, a stručnjaci njen premijerni nastup ocjenjuju pozitivnim ocjenama.

"Uz neke sitnije pogreške njezino bih suđenje ocijenio dosta dobrim. Nadam se da ćemo u perspektivi gledati još više sutkinja na velikim takmičenjima", rekao je sudac i sudački analitičar Mario Strahonja na HTV-u.

Frappart je ma utakmici Njemačka - Kostarika imala i dvije pomoćne sutkinje, Neuzu Back iz Brazila i Karen Diaz Medinu iz Meksika, dok je Kathryn Nesbitt iz Sjedinjenih Država takođe radila na stadionu Al Bayt kao VAR-sutkinja.

FIFA ima još dvije žene na popisu za suđenje utakmica u Kataru, Salimu Mukansanga iz Ruande i Yoshimi Yamashitu iz Japana.

Frappart je promovisana od strane UEFA-e i već je sudila muške utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Ligu prvaka. Takođe je sudila ovogodišnje finale Kupa Francuske za muškarce i finale Svjetskog prvenstva za žene 2019. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()