Preminula majka selektora Hrvatske Zlatka Dalića, posljednji ispraćaj u Livnu

U maju prošle godine Daliću je preminuo i otac Ivan, a i tada je posljednji ispraćaj također bio u Livnu

21.05.2023. 09:41
  • Podijeli:
Dalic zamisljen Arg_Reuters-6398ebfaeea09.webp Foto: Reuters

Majka selektora hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića - Kata Dalić, preminula je u 91. godini.

Hrvatski mediji pišu da će posljednji ispraćaj majke selektora nogometne reprezentacije Hrvatske biti u nedjelju na Gorici u Livnu, a prisjećaju se njene izjave iz 2018. godine uoči finala Svjetskog prvenstva, u kojem su Hrvati igrali protiv Francuske.

"Moj sin je najbolji na svijetu po tome što je tih, miran i skroman. Bila sam stroga u odgoju, ali on se nikad nije naljutio na mene", rekla je Kata tada za Novu TV.

U maju prošle godine Daliću je preminuo i otac Ivan, a i tada je posljednji ispraćaj također bio u Livnu.

"Hrvatski nogometni savez izražava selektoru Zlatku Daliću i cijeloj porodici Dalić najdublju sućut povodom smrti njegove majke Kate. Cijela je nogometna porodica je uz njega u ovom teškom trenutku", napisali su iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Navodi se kako je Kata prije nekoliko dana puštena iz bolnice nakon što joj se stanje pogoršalo jer je željela umrijeti u svojoj kući i sa svojim najbližim, a da je posljednjih nekoliko sedmica i sam Dalić bio u Livnu i uz svoju majku.

Hrvatski mediji dodaju da će sahrana biti održana na groblju Sv. Mihovila u Livnu od 16 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()