Predsjednik Barcelone: Ne zavidim Realu, dolazak Mbappea će uništiti svlačionicu

Vidjet ćemo šta će se desiti

22.03.2024. 08:15
  • Podijeli:
joan-laporta-profimedia.jpg

Kylian Mbappe napustit će krajem sezone Paris Saint-Germain. Iako službene potvrde za to nema, izglednim se čini da će karijeru nastaviti u Real Madridu. O tome pišu španski i francuski mediji, kao i stručnjaci za transfere poput Fabrizija Romana, koji je već objavio i financijsku stranu tog posla. Sve to komentirao je i Barcelonin predsjednik Joan Laporta.

Italijanski transfer-insajder otkrio je da će Mbappeova godišnja plaća biti u rangu onih koje imaju drugi glavni asovi ekipe, Vinicius Junior i Jude Bellingham što s raznim bonusima iznosi oko 24 miliona eura godišnje. No to nije jedini novac koji će Mbappe primiti. Pošto u njegovom transferu neće biti odštete drugom klubu, očekuje se da naknada za potpis ugovora iznosi preko 100 miliona eura. Real mu taj iznos neće morati isplatiti odmah već u ratama u toku trajanja ugovora.

Sve to moglo bi imati negativne posljedice na madridski tim, rekao je u komentaru na mogući posao Reala predsjednik Barcelona Joan Laporta.

"Uopće ne zavidim Realu, a osim toga još uvijek niti ne znamo da će on potpisati za njih. Vidjet ćemo... Ali u tom slučaju imaju problem. Morat će prodati nekog da bi ga doveli, zar ne? A neće ni Mbappe i Vinicius moći igrati na istoj poziciji, nije li tako? A da ne govorimo o iznosima koji se spominju. Siguran sam da će to uništiti svlačionicu Reala", rekao je Laporta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()