Pokušajte pročitati: Velški klub komplikovanog imena slavi 125. rođendan

Dres će izaći u ograničenoj seriji od 125 komada i prodavaće se po cijeni od 45 funti

28.05.2024. 17:40
  • Podijeli:
Vels_klub_naziv_foto_BUITENLANDS-6655df0973cc8.webp Foto: BUITENLANDS

Fudbalski klub iz Velsa čiji je puni naziv Clwb Pêl Droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch Football Club predstavio je dres kojim slavi 125. rođendan kluba.

Dres će izaći u ograničenoj seriji od 125 komada i prodavaće se po cijeni od 45 funti.

Klub je osnovan 1899. godine pod nazivom Llanfair Rovers, a utakmice igra u petom rangu velškog fudbala na terenu koji prima 1.000 ljudi. Inače, Španska La Liga je sponzor ovog kluba pa se i na dresovima kojima se obilježava 125. rođendan na istaknutom mjestu nalazi njen logo.

Najveći uspjeh kluba su dva osvajanja Alliance lige što je bila treća liga po jačini fudbala u Sjevernom Velsu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()