Pobuna u svlačionici: Barca se sprema na veliko rezanje plaća

Nekoliko igrača otvoreno protiv smanjenja primanja

16.04.2023. 09:39
  • Podijeli:
barcelona_reuters-64011675dac33.webp Foto: Reuters

Barcelona je počela pripremati plan kolektivnog smanjenja plaća. Tu vijest je ranije ovih dana objavio Mundo Deportivo, a španski novinar Toni Juanmarti sada tvrdi da dio nogometaša, posebno oni koji su ljetos tek došli u Barcelonu, ne želi pristati na to.

Svi znaju da ponos Katalonije već neko vrijeme ima ogromnih financijskih problema, a najveći problem predstavlja joj budžet za plaće koji nadilazi granice propisane fair-playom La Lige. Osim toga, klub uskoro kreće u renovaciju Camp Noua pa će svoje utakmice igrati na puno manjem stadionu, kapaciteta od "samo" 44 hiljade mjesta pa se očekuje i velik pad prihoda od ulaznica.

Skladno tome, čelnici kluba odlučili su pokušati srezati plaće gdje je to moguće. Dio igrača je bez problema pristao na to, ali drugi dio, sastavljen najviše od igrača koji su prošlog ljeta došli u klub, ne želi niti čuti za tu ideju.

"Iz okoline tih igrača dolaze informacije da oni jednostavno ne vide smisao u smanjivanju plaća. Smatraju da su pri potpisivanju ugovora već pristali na određene uvjete, svjesni teške financijske situacije u kojoj se klub nalazi", napisao je na Twitteru novinar Juanmarti.

Ne spominju se konkretna imena, ali popis igrača koji su u klub došli u tom periodu je poznat. To su redom Robert Lewandowski, Raphinha, Franck Kessie, Pablo Torre, Andreas Christensen, Jules Kounde i Marcos Alonso.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()