Pljačkaši upali u kuću golmana PSG-a, prijetili mu ubistvom supruge

Četiri pljačkaša su upala u Lettelierovu kuću u Hardricourtu oko 2 sata u noći sa ponedjeljka na utorak

19.12.2023. 14:50
  • Podijeli:
Alexandre Letellier_foto_PSG-65817524a04d4.webp Foto: PSG

Golman Paris Saint-Germaina Alexandre Letellier (33) se zajedno sa svojom porodicom našao na meti oružanih pljačkaša, a brzom reakcijom policije spriječena je tragedija.

Četiri pljačkaša su upala u Lettelierovu kuću u Hardricourtu oko 2 sata u noći sa ponedjeljka na utorak.

Golman PSG-a je probudio suprugu Chloe i dvoje djece (6 i 2 godine) i pozvao je policiju, a u trenutku poziva pljačkaši su mu pod prijetnjom pištoljem naredili da prekine poziv.

Of golmana su zatražili da im preda novac i nakit, te su zaprijetili da će mu ubiti suprugu ukoliko to ne učini. Da misle ozbiljno pokazali su time što su udarili njegovu suprugu dok je držala u naručju dvogodišnje dijete, prenosi Le Parisien.

Policija je brzo reagovala na osnovu informacija koje im je Alexandre uspio dati, te su upali u kuću i uspjeli su uhapsiti trojicu pljačkaša, dok se za četvrtim još traga. Dvojica uhapšenih su 16-godišnji maloljetnici, a jedan ima 21 godinu. Također, jedan policajac je povrijeđen tokom akcije.

Ovo nije prvi put da su igrači PSG-a na meti pljačkaša. U julu je Gianluigi Donnarumma sa svojom djevojkom zavezan i opljačkan, u maju 2021. je opljačkana kuća Angela Di Marije, te je otet otac Marquinhosa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()