Pripadnici FUP-a u Goraždu uhapsili 26-godišnjaka zbog prijetnji ubistvom osobama iz Sarajeva

Gnusne poruke

30.06.2024. 14:38
  • Podijeli:
hapšenje_fup-66584e160f504.webp Foto: FUP

Pripadnici FUP-a u Goraždu uhapsili 26-godišnjaka zbog prijetnji ubistvom osobama iz Sarajeva

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala Federalne uprave policije lišili su slobode lice U.A (1998.) iz Goražda, a koje je sa više desetina korisničkih računa na internetu slalo ozbiljne prijetnje po život i tijelo tri oštećene osobe te prijetnje po sigurnost njihove imovine.
Policijski službenici Federalne uprave policije, Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala, pod nadzorom tužitelja Tužilaštva Kantona Sarajevo i Tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a uz podršku Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, realizovali su dana 30. juna 2024. godine naredbu Općinskog suda u Goraždu.

Tim povodom izvršeni su pretresi prostorija i pokretnih stvari koje koristi lice U.A. (1998.) na području Goražde, a koje se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije BiH izvršeno na štetu tri lica s područja Kantona Sarajevo.

Osumnjičeno lice je s više desetina korisničkih računa na internetu, putem društvenih mreža, upućivalo ozbiljne prijetnje po život i tijelo i sigurnost imovine oštećenih navodeći da će iste lišiti života klanjem i bacanjem eksplozivnih naprava, da će izvršiti silovanje te upućivanjem drugih ozbiljnih prijetnji.

Lice U.A. (1998.) će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Tokom radnje pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu direktno dovesti u vezu s izvršenjem naprijed navedenog krivičnog djela.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()