Plaćen ceh poraza: Zmajevi pali četiri pozicije

BiH je porazima u od Portugalije i Luksemburga izgubila gotovo 22 boda, što je i rezultiralo padom

29.06.2023. 15:50
  • Podijeli:
Zmajevi_trening_foto_FB8-648aea79bfe64.webp Foto: Facebook/Nogometni savez Bosne i Hercegovine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nazadovala je četiri pozicije na novo rang listi FIFA.

Zmajevi su na prethodnom rangiranju zauzimali 57. mjesto, dok su na današnjem ažuriranju na "koti 61".

BiH je porazima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo od Portugalije i Luksemburga izgubila gotovo 22 boda, što je i rezultiralo padom.

To su iskoristile selekcije Slovenije, Paname, Katara i Gane te su prestigle bh. selekciju koja je trenutno i bez selektora nakon što je raskinuta saradnja s Farukom Hadžibegićem.

Promjena nije bilo na prve tri pozicije. Argentina je i dalje najbolja reprezentacija svijeta, a prate je Francuska i Brazil.

Engleska je u međuvremenu prestigla Belgiju, baš kao i Hrvatska Nizozemsku pa su Vatreni sada šesta reprezentacija svijeta.

Najboljih deset zaokružuju Italija, Portugalija i Španija.

Srbija je zadržaka 25. mjesto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()