PL BiH: Velež i Sloga remizirali, fudbal izgubio

Ružno je blag opis današnjeg meča na stadionu "Perica Pero Pavlović" u Gabeli

19.11.2022. 14:55
  • Podijeli:
Velež Sloga_FK Sloga-1668865634056.webp Foto: FK Sloga

Velež i Sloga su remizirali 2:2 u prvoj utakmici 19. kola Premijer lige BiH u kojoj je izgubio fudbal.

Ružno je blag opis današnjeg meča na stadionu "Perica Pero Pavlović" u Gabeli. Razlog za to je očajan teren, ako se uopšte može nazvati terenom.

Jer, kiša pada od jutra, tako je većinom bilo i prethodnih dana, pa je bilo jasno da "travnjak" nije dostojan duela najvišeg državnog ranga...

Ali, džaba. Iz godine u godinu se ponavljaju teško objašnjive stvari. Utakmice su odigravane i odigravaju se u katastrofalnim uslovima, u blatu, kaljuži... Igrači rizikuju povrede i neshvatljivo je da su ekipe pristale da izađu na teren.

U takvim uslovima pričati o fudbalu je iluzorno. Ostaće upamćeno da su rivali podijelili bodove, da su golove za domaće dali Edo Vehabović i Dženan Zajmović, za goste Uglješa Stevanović i Tarik Jašarević, te da su Rođeni imali velike zamjerke na suđenje Antonija Bandića, ponajviše zbog situacije koja je prethodila prvom golu Dobojlija.

Standings provided by Sofascore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()