PL BiH: Sjajno Sarajevo pokorilo "Pecaru"

Bordo tim je sa tri velika boda ostao u trci za plasman na međunarodnu scenu

05.03.2023. 18:06
  • Podijeli:
FK Sarajevo_Sport Sport-6404caf718b9a.webp Foto: Sport sport

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su na "Pecari" Široki Brijeg sa 3:1 u jednom od derbija 21. kolu Premijer lige BiH.

Bordo tim je sa tri velika boda ostao u trci za plasman na međunarodnu scenu.

Utakmica je odlično krenula po goste budući da su već u petoj minuti došli u vodstvo. Hamza Čataković je primio loptu iz auta, okrenuo se i potom sjajno pogodio s ivice šesnaesterca.

Do kraja prvog poluvremena je malo pao ritam igre, ali je Sarajevo uoči odlaska na odmor dodalo gas i u 45. minuti došlo do penala nakon što je Čataković nepropisno zaustavljen. Siguran s bijele tačke bio je Almedi Ziljkić za zasluženih 2:0.

Iako se očekivao pritisak domaćina u nastavku, do toga nije došlo pa je odbrana gostiju rutinski izlazila na kraj s napadima Širokog.

U jeku jalovih napada Hercegovaca, gost je postigao i treći pogodak. Ziljkić je istrčao sjajnu kontru i onda nesebično uposlio rezervistu Renana Oliveiru koji je poslao loptu u mrežu.ž

U sudijskoj nadoknadi Bože Vukoja je iz penala postigao počasni pogodak za konačnih 1:3.

U narednom kolu Široki gostuje kod Posušja, dok će Sarajevo u odgođenoj utakmici već u srijedu dočekati gradskog rivala Željezničar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()