PL BiH: Plemići bi da nastave niz protiv oslabljenih Tuzlaka

Domaći sastav je prvak, lider, igra pred svojim navijačima i imaće lijepu priliku da nastavi niz nepobjedivosti

26.10.2022. 12:42
  • Podijeli:
Zrinjski-1666777332135.webp Foto: HŠK Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog i Tuzla sitija odmjeriće danas snage u odgođenoj utakmici sedmog kola Premijer lige BiH (17 časova).

Duel nije odigran u prvobitnom terminu zbog obaveza Plemića na evropskoj sceni. Nakon ovih 90 minuta tabela će biti kompletirana, odnosno, svi timovi će imati po 15 odigranih susreta te ćemo konačno moći da vidimo pravo stanje.

Domaći sastav je prvak, lider, igra pred svojim navijačima i imaće lijepu priliku da nastavi niz nepobjedivosti. Četa Sergeja Jakirovića vć sedam kola ne zna za poraz.

Doduše, "štucala" je na početku kampanje dok je uporedo igrala na dva fronta. A onda, kada je fokus potpuno prebačen na prvenstvo, mostarski sastav je zaigrao kako se od njega očekuje - šampionski.

S druge strane, Tuzlaci su vjerovatno najnepredvidljivija ekipa u ligi. Nizali su Plavi neke sjajne pobjede poput one protiv Sarajeva od 5:1, ali i isto tako gubili od ekipe od kojih su, barem na papiru, kvalitetnije.

Gost će biti dodatno oslabljen jer ga sa klupe neće predvoditi šef struke Dragan Jović. On je trenutno u bolnici zbog tromboze, te će ekipu voditi njegovi pomoćnici Selver Ahmetović, Dževad Šarić, Selvir Mujić te Mensur i Mirsad Dedić.

Standings provided by Sofascore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()