Ovo će biti pomoćnici Mehe Kodre u reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Zmajevi se okupljaju četvrtog septembra na Ilidži

30.08.2023. 23:00
  • Podijeli:
meho kodro anadolija-64e4a2eda48b6.webp Foto: Anadolija

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se naredne sedmice na Ilidži pred nastavak kvalifikacija za EURO.

Zmajevi igraju protiv Lihtenštajna i Islanda, a najbolje bh. fudbalere po prvi put će s klupe voditi novi selektor Meho Kodro.

Danas je Izvršni odbor “verifikovao” i selektorov stručni štab, a Faktor donosi spisak Kodrinih asistenata.

Novo ime je Samir Muratović. Bivši Zmaj s adresom u Grazu radi kao skaut Šturma, a donedavno je obavljao funkciju sportskog direktora Tuzla Citya.

Povratnik u stručni štab je Slaven Musa. On je kao asistent radio s Dušanom Bajevićem i Ivaylom Petevom.

Jedan od Kodrinih saradnika bit će i Mario Ivanković, aktuelni selektor juniorske reprezentacije BiH.

Još jedan novajlija u staffu je Ermin Avdić. On će biti zadužen za videoanalize.

U stručnom štabu iz ere prethodnog selektora Faruka Hadžibegića ostali su Almir Seferović (kondicioni trener), Siniša Mrkobrada (trener golmana) i Đorđe Jorović (videoanalitičar).

BiH se okuplja četvrtog septembra na Ilidži. Utakmica kvalifikacija za EURO protiv Lihtenštajna na rasporedu je osmog septembra na stadionu Bilino polje u Zenici, a tri dana poslije Zmajevi gostuju kod Islanda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()