Otvoren front: Burne reakcije na utakmicu Rusija - BiH

"Ukoliko se odluka ne promijeni, grad će prestati sa saradnjom sa savezom, koja je do sada bila kvalitetna", oštra je bila Benjamina Karić

09.09.2022. 20:31
  • Podijeli:
Zmajevi_Armin_Durgut_Pixsell.jpg Foto: Armin Durgut / Pixsell

Odluka čelnika FS BiH da prihvate ponudu kolega iz Rusije po kojoj bi Baćuške i Zmajevi 19. novembra trebalo da odigraju prijateljski meč u Sankt Peterburgu otvorila je front u bh. javnosti.

Gotovo svi su protiv duela sa reprezentacijom koja je zbog rata sa Ukrajinom suspendovana iz UEFA i FIFA.

Pa ipak, iz saveza su kontaktirali Nion i Cirih odakle su dobili zeleno svjetlo jer je riječ o prijateljskom susretu.

Međutim, njihov potez nije baš "legao" većini.

Oštra je bila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je osudila odluku Fudbalskog saveza BiH:

"Smatram moralnom obavezom da FS BiH, stručni štab i igrači ovu utakmicu odbiju. Prihvatanje je diskreditirajuće za našu zemlju jer bi time igrali sa reprezentacijom koja se nalazi pod sankcijama UEFA i FIFA. Ukoliko se odluka ne promijeni, grad će prestati sa saradnjom sa savezom, koja je do sada bila kvalitetna"

Član Izvršnog odbora FSBiH Azmir Husić govorio je u istom tonu.
"Učiniću sve što je u mojoj moći da do susreta ne dođe. Već sam kontaktirao neke članove Izvršnog odbora i siguran sam da ću kolege argumentima uvjeriti da nam u ovom trenutku utakmica sa Rusijom nije potrebna. Svi ludi, a mi pametni", jasan je Husić.

Oglasio se i Miralem Pjanić izjavom da ovo nije dobra odluka.
"Čuo sam za odluku saveza. Čelnici saveza znaju moj stav. Zvali su, pitali su me šta mislim o utakmici. Rekao sam šta mislim, a onda sam se iznenadio drugačijom odlukom. Nije dobra odluka! Bez riječi sam. Kad reprezentacija počne igrati dobro, uvijek se nešto kvari. Nemam riječi. U FSBiH znaju moj stav. Samo ću reći, da ovo nije dobro", istakao je bh. reprezentativac.

S druge strane, član Komitzeta za hitna pitanja Fuad Čolpa pojasnio je zašto je glasao "za".

"Glasao sam za sport. Fudbaleri nisu krivi za agresiju Rusije na Ukrajinu", zaključio je Čolpa, uz konstataciju i da su uslovi za FSBiH bili prilično povoljni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()