Olivier Giroud izabran za najboljeg golmana prošlog kola Serie A

U posljednjim sekundama utakmice odbrana Milana je dopustila Georgeu Puscasu da izađe sam pred Girouda, no Francuz je fantastičnom intervencijom spasio svoj gol

11.10.2023. 08:09
  • Podijeli:
Olivier Giroud foto profimedia-64256b2ea30dc.webp Foto: Profimedia

Olivier Giroud je za vikend postao neočekivani junak Milana i izabran je za najboljeg golmana u prošlom kolu Serie A.

Milan je u devetom kolu Serije A slavio u gostima kod Genoe rezultatom 1:0, a junak Rossonera nije bio strijelac Christian Pulišić, već Olivier Giroud koji je u finišu susreta bio u ulozi golmana.

U 90+9. minuti susreta golman Milana Mike Maignan je dobio crveni karton zbog divljačkog udaranja napadača Genoe Caleba Ekubana, a s obzirom da je Stefano Pioli napravio svih pet izmjena, jedan od igrača je morao stati na gol, a to je bio Giroud.

U posljednjim sekundama utakmice odbrana Milana je dopustila Georgeu Puscasu da izađe sam pred Girouda, no Francuz je fantastičnom intervencijom spasio svoj gol.

Zbog toga je Giroud izabran u najbolji tim kola Serije A, barem kada je Fantacalcio u pitanju, odnosno italijanska verzija Fantasyja.

Giroud je najbolji golman kola, a osim njega, u timu kola se nalaze i igrači Rome Spinazzola, Paredes i Lukaku, igrači Frosinonea Monterisi, Reinier i Soule, Lazijovi Castellanos i Vecino, te Juventusov Gatti i Fiorentinin Bonaventura.

Ono što je također zanimljivo je da je Milan u prodaju pustio golmanske dresove Girouda, a zalihe su rasprodane za svega nekoliko sati, te Rossoneri planiraju osigurati nove količine dresova junaka iz prošlog kola.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()