Od naredne sezone sastavni dio prve lige BiH: VAR tehnologija testirana u Banjaluci

Velika je to novina za same arbitre, kao i za publiku, a VAR projekat menadžer i FIFA instruktor VAR-a Ognjen Valjić kaže da će na ovaj način dodatno biti smanjen broj grešaka tokom utakmice.

07.06.2024. 21:09
  • Podijeli:
Sahtjar_Porto_VAR_foto_PrtSc Cropped-657a1ef288f30.webp Foto: PrtSc

VAR tehnologija od naredne sezone zaživjeće i u najvišem rangu bh. fudbala, a priliku da je prvi testiraju na ovdašnjim terenima imali su fudbaleri Naprijeda i Željezničar sport tima.

Velika je to novina za same arbitre, kao i za publiku, a VAR projekat menadžer i FIFA instruktor VAR-a Ognjen Valjić kaže da će na ovaj način dodatno biti smanjen broj grešaka tokom utakmice.

U svakoj sobi tokom zvaničnih utakmica biće tri čovjeka: VAR tehničar, VAR sudija i pomoćnik VAR sudije, a kada je u pitanju dodatno osoblje postoji još samo jedan tehničar na terenu. Valjić pojašnjava da se video provjera može koristiti u samo četiri situacije.

Prilika da u Banjaluci testira VAR pripala je Draganu Petroviću. Iskusni arbitar smatra da će ova tehnologija njemu i kolegama umnogome olakšati posao.

Sve sudije koje će naredne sezone dijeliti pravdu u Premijer ligi BiH moraju da prođu obuku. Еdukacija se nastavlja iduće sedmice u Trening centru Fudbalskog saveza BiH.  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()