NS/FS BiH izrekao kaznu Borcu zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Sarajeva

Banjalučki Borac suočiti će se sa finansijskom kaznom od 10.000 KM i zatvaranjem istočne tribine na jednu utakmicu

05.03.2024. 22:18
  • Podijeli:
sarajevo_borac_n1 -654801a1b51c3.webp Foto: N1

Disciplinska komisija NS/FS BiH kaznila je banjalučki Borac zbog navijačkih nereda na utakmici četvrtfinala Kupa BiH protiv Sarajeva.

Banjalučki Borac suočiti će se sa finansijskom kaznom od 10.000 KM i zatvaranjem istočne tribine na jednu utakmicu, potvrđeno je za N1.

Navijači Borca gađali su bakljom Adalberta Penarandu i zamalo pogodili, dok se sa tribina moglo čuti “Ubij Turčina” uz političke poruke kao što su “Kosovo je Srbija”.

Također navijači Borca rasistički su vrijeđali Renana Oliveiru dok je izlazio iz igre.

Revanš susret između Sarajeva i Borca igra se 13. marta na stadionu Asim Ferhatović – Hase.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()