Novi potez PSG-a je dokaz da su šeici otpisali Mbappea

Sjajni napadač na izlaznim vratima "Svetaca"

13.07.2023. 15:50
  • Podijeli:
mbappe-reuters-1666615322087.webp Foto: Reuters

Kylian Mbappe je prema pisanju francuskih novinara otpisan iz PSG-a. Jedan od najboljih napadača svijeta vodi bitku s upravom kluba i tvrdoglavo odbija potpisati novi ugovor.

Sadašnji mu istječe idućeg ljeta i mladi Francuz za godinu dana želi otići vjerovatno u Real kao slobodan igrač, a samim tim bi dobio i garantirani bonus. Da stvar bude gora po PSG, ostanak Mbappe u klubu do kraja ugovora bi značilo da će dobiti garantiranih 80 miliona eura bonusa na ime klauzule o lojalnosti.

PSG je svjestan koliko će izgubiti novca ako Mbappe ustraje na odluci da ostane do kraja ugovora, pa mu je čak očajnički predložio isplatu od 40 miliona eura samo da ode ovo ljeto, no napadač je i to odbio i spreman je godinu dana provesti na tribini umjesto na terenu. Le Parisien piše kako ga trener PSG-a Luis Enrique neće voditi na turneju po Aziji.

Prvak Francuske je krenuo u potragu za igračem koji bi mogao zamijeniti Mbappea, pa se vrte neka zanimljiva imena poput Harryja Kanea, Dušana Vlahovića i Joaa Felixa. Portugalac, je prema pisanju francuskih medija prioritet i na njemu insistira Enrique. Felix se vratio u Atletico Madrid nakon šest mjeseci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()