Nogometašice BiH doživjele i drugi težak poraz na startu kvalifikacija za Euro

Irkinje slavile u Zenici

09.04.2024. 17:28
  • Podijeli:
irska ns sjeverna irska-66155e7f4eea7.webp Foto: NS Sjeverne Irske

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz i u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bolja je bila Sjeverna Irska rezultatom 3:1 u Zenici.

Nogometašice BiH su prije tri dana poražene u Portugalu od favorizovanog domaćina rezultatom 3:0, a danas je na red stigao i duel protiv direktnog rivala u borbi za plasman dalje.

Međutim, izabranice novog selektora Selvera Hodžića neće ni današnji duel pamtiti po dobrom jer su doživjele novi težak poraz.

U prvom poluvremenu golova nije bilo, ali je reprezentacija BiH bila nešto bolji rival. Najbolju šansu u finišu prvog dijela imala je Emina Ekić, ali je njen udarac zaustavila golmanica Sjeverne Irske.

Ako golova nije bilo u prvom poluvremenu, zato smo dobili golijadu u nastavku. Lauren Wade je u 54. minuti pogodila nakon što je ostala nemarkirana u našem kaznenom prostoru na lijevoj strani.

Odgovor nogometašica BiH bio je sjajan. Samo dvije minute kasnije odigrali smo najljepšu akciju na utakmici, a Marija Milinković pogađa nakon asistencije Minele Gačanice s lijeve strane.

No, u nastavku utakmice primamo još dva gola, skoro ista kao prvi kojeg su postigle sjevernoirske nogometašice.

Prvo je u 60. minuti pogodila Megan Bell, a onda i Simone Magill osam minuta kasnije za konačnih 1:3.

Tako je reprezentacija BiH doživjela i drugi poraz u isto toliko kvalifikacionih utakmica. Podsjetimo, tri reprezentacije od četiri u grupi proći će u drugu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kvalifikacije nastavljamo gostovanjem na Malti 31. maja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()