Nogometaš porijeklom iz BiH nastupa za Indoneziju, od vrućine u Jakarti ga boli glava

Brkić ima tek 16 godina i nastupa za omladinske selekcije Hoffenheima, a odlučio je i da se odazove pozivu u U-17 reprezentaciju Indonezije

07.11.2023. 11:25
  • Podijeli:
Amar Rayhan Brkić_foto_Instagram Cropped-654a0b0f3012b.webp Foto: Instagram/aboutamarr

Nogometaši porijeklom iz Bosne i Hercegovine rasuti su po cijelom svijetu, a najnovija zanimljiva priča dolazi iz daleke Indonezije, za čiju reprezentaciju nastupa Amar Rayhan Brkić.

Brkić ima tek 16 godina i nastupa za omladinske selekcije Hoffenheima, a odlučio je i da se odazove pozivu u U-17 reprezentaciju Indonezije, zemlje iz koje dolazi njegova majka.

Brkić je rođen u njemačkom Frankfurtu, gdje su se upoznali njegovi roditelji. Naravno, Amarov otac je iz BiH, a u Frankfurtu je oženio Indonežanku i oboje su doktori medicine. Amar ima i brata Saida Aalima koji je također nogometaš, a on nastupa u akademiji Eintrachta iz Frankfurta.

S kadetskom reprezentacijom Indonezije se Brkić trenutno sprema za Svjetsko prvenstvo za nogometaše do 17 godina.
"Prvi trening u Jakarti mi je bio težak. Vrijeme je bilo jako vruće za mene, nakon treninga me malo boljela glava", rekao je Brkić za CNN Indonesia nakon dolaska na okupljanje reprezentacije.

Inače, u Jakarti je ovih dana temperatura u prosjeku na 34 stepena Celzija, uz vlažnost vazduha od 70 posto koja pravi dodatni problem.

Brkić se najbolje snalazi na krilnim pozicijama, a za kadetski (U-17) tim njemačkog bundesligaša Hoffenheima je ove sezone postigao tri gola na osam utakmica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()