Nizozemske legende napale "Zmaja": Vodiš, i onda neki idiot to napravi

Tahirović je krivac što klub iz Amsterdama nije osvojio sva tri boda protiv Almerea budući da je napravio jedanaesterac u sudijskoj nadoknadi susreta

14.11.2023. 19:54
  • Podijeli:
Wesley Sneijder_foto_TW-642c3b7833d8c.webp Foto: Twitter/@Squawka_Live

Nekadašnji Ajaxov napadač Wim Kieft je bio izuzetno oštar prema bosanskohercegovačkom reprezentativcu Benjaminu Tahiroviću, a Zmaj je kritike dobio i od legendarnog Nizozemca Wesleyja Sneijdera.

Tahirović je krivac što klub iz Amsterdama nije osvojio sva tri boda protiv Almerea budući da je napravio jedanaesterac u sudijskoj nadoknadi susreta nakon kojeg je domaći tim došao do izjednačenja.

Kieft je bio oštar prema našem reprezentativcu i istakao da se takve stvari ne rade.

"Vodite 2:1 i onda neki idiot ukliže i napravi penal. To nije moguće. To je nevjerovatno. U Ajaxu je svega tri mjeseca i nakon gola pokazuje na grb na dresu", rekao je Kieft i dodao:

"Kako si se toga dosjetio? Znaš da te pola Nizozemske gleda i znaš šta oni misle kada uradiš nešto tako. I ti to uradiš kako god".

Pored njega, Tahirovića je kritikovao i legendarni nizozemski vezni nogometaš Wesley Sneijder.

"Ne možeš jednostavno uraditi nešto tako. Ono što je on uradio je jako loše", kazao je bivši nizozemski reprezentativac.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()