Nakon što se ponudio Barci, navijači Atletica uništili Felixovu plaketu na stadionu

Najskuplje pojačanje Jorgandžija u historiji

19.07.2023. 18:09
  • Podijeli:
Joao_Felix_portugal_foto_Reuters-6391c4de7e9fb.webp Foto: Reuters

Joao Felix je 2019. iz Benfice stigao u Atletico Madrid i plaćen je 127 miliona eura te i dalje drži rekord kao najskuplji igrač u historiji madridskog kluba. No, Portugalac nije ispunio očekivanja i otišao je na posudbu u Chelsea. Sad se vratio u Atletico jer ga Chelsea nije želio otkupiti, no ni Simeone ga ne vidi u planovima za iduću sezonu.

Felix sad očajnički traži izlaz gdje da nastavi karijeru, a u posljednjem intervjuu se ponudio Barceloni:

"Volio bih igrati za Barcu. Barcelona je uvijek bila moj prvi izbor i volio bih se pridružiti Barci kao svom sljedećem klubu. To je oduvijek bio moj san, od malih nogu, i ako se to dogodi, bit će to ostvarenje moga sna", rekao je Felix, čije je riječi prenio Fabrizio Romano

Uskoro je stigao i odgovor Atletico Madrida. Kako piše španski list As, u Madridu će pustiti Felixa da ode na posudbu u Barcelonu ako on to zbilja želi. Barcelona bi imala pravo otkupa igračevog ugovora, a sve je to u okvirima financijskih restrikcija koje joj je nametnulo čelništvo lige, piše As.

Posao bi mogao biti sklopljen već do kraja ove sedmice. Felix je prošle polusezone odigrao 20 utakmica za Chelsea te zabio četiri gola, a Barcelona posljednjih mjeseci nije bila u kombinacijama za njegovo dovođenje.

Očekivano, navijači Atletica ovaj su potez Felixa shvatili kao izdaju, a jutros je nekolicina njih došla do Wande Metropolitano i oskvrnavila njegovu plaketu koja stoji ispred stadiona. Prekrižili su mu ime te uz nekoliko uvreda poslali mu jasnu poruku: ''Odlazi u Barcelonu.''

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()