Najveća nada Barcelone morala u toalet tokom utakmice Lige prvaka: Više se nije ni vraćao

Trener Barce Xavi Hernandez je kasnije potvrdio da 16-godišnjak ima određene zdravstvene probleme

05.10.2023. 21:25
  • Podijeli:
lamine yamal reuters-651baca1c390a.webp Foto: Reuters

Najveća nada Barcelone, mladi Lamine Yamal, bio je glavni protagonista nevjerovatne situacije na utakmici Lige prvaka protiv Porta kada je u 71. minuti napustio teren i otišao u toalet, te se više nije vraćao u igru.

To možda i ne bi bilo toliko čudno da nije bio odsutan punih deset minuta, te je Barcelona u tom periodu igrala s igračem manje.

Trener Barce Xavi Hernandez je kasnije potvrdio da 16-godišnjak ima određene zdravstvene probleme, a na kraju ga je zamijenio Marcosom Alonsom.

Barcelona je kasnije službeno ostala sa 10 igrača pošto je Gavi isključen u sudijskoj nadoknadi, a Lamine Yamal je bio prilično sretan što njegovo odsustvo nije previše negativno utjecalo na kranji rezultat s obzirom da su Katalonci slavili 1:0 golom Ferrana Torresa.

Inače, novopečeni španski reprezentativac Lamine Yamal sinoć je postao najmlađi igrač koji je ikada počeo jednu utakmicu Lige prvaka od prve minute.

Yamal je do tog podviga stigao sa 16 godina i 83 dana budući da ga je trener španske Barcelone Xavi uvrstio u prvih jedanaest na stadionu Dragao.

Također, najavljeno je da će Yamal potisati novi ugovor koji će ga na Nou Campu ostaviti do 2026. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()