Mourinho preko dječaka koji sakuplja lopte poslao poruku svom golmanu, evo šta je napisao

Dječak je otrčao do Patricija i predao mu poruku, a golman Rome mu je vratio papirić koji je dječak odlučio zadržati kao dragu uspomenu

11.12.2023. 12:20
  • Podijeli:
jose_mourinho - reuters-1668074586531.webp Foto: Reuters

Nogometaši Rome su sinoć remizirali s Fiorentinom rezultatom 1:1 u 15. kolu italijanske Serie A iako su susret završili s čak dva igrača manje.

Romelu Lukaku je doveo Romu u vodstvo već u 5. minuti, a rimski klub je ostao s deset igrača u 64. minuti nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Nicola Zalewski.

Fiorentina je samo dvije minute kasnije izjednačila preko Martineza Quarte, a potom je krenula i po sva tri boda.

U 87. minuti Roma je ostala sa devet igrača nakon što je zbog grubog prekršaja crveni karton dobio Lukaku, a trener Vučice Jose Mourinho je tada posegao za novim trikom koji samo njemu može pasti na pamet.

Lukaku još nije ni napustio teren, a Mourinho je zovnuo dječaka koji skuplja lopte. Najprije mu je usmeno prenio instrukcije za golmana Ruija Patricija, no dječak ih nije mogao zapamtiti, te je Portugalac otrčao do svoje klupe i na papir napisao poruku za svog golmana.

Dječak je otrčao do Patricija i predao mu poruku, a golman Rome mu je vratio papirić koji je dječak odlučio zadržati kao dragu uspomenu.

Mnogi su se pitali šta je Mourinho napisao, a uvidom u fotografiju papirića jasno je da se radilo o instrukcijama prilikom kornera Fiorentine.

Naime, s obzirom da je vrhunski skakač Lukaku isključen, Mourinho je morao prerasporediti igrače u kaznenom prostoru, te je naredio Patriciju da na prvu stativu postavi Stephana El Shaarawyja i Edoarda Bovea.

Nismo saznali da li bi Mourinhova taktika uspjela jer Fiorentina do kraja susreta, tri minute regularnog dijela i osam minuta nadoknade, nije imala nijedan korner.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()