"Mini Barcelona": Beckham Messiju u klub dovodi velikog prijatelja

Okuplja se velika četvorka ponovo

02.11.2023. 13:44
  • Podijeli:
leo messi reuters-650bd601b62ec.webp Foto: Reuters

Argentinski nogometaš Lionel Messi od jula ove godine član je američkog Inter Miamija, kluba koji je u vlasništvu Davida Beckhama, u kojem se sada okupljaju i njegovi prijatelji i bivši saigrači.

Ubrzo su za Messijem na Floridu stigli bivši saigrači iz Barcelone Sergio Busquets i Jordi Alba, a uskoro bi im se trebalo pridružiti još jedno veliko ime.

Brojni svjetski mediji javljaju da Beckham u Miami želi dovesti Luisa Suareza, legendarnog urugvajskog napadača i velikog Messijevog prijatelja.

Suarez je trenutno član brazilskog Gremija, ali ugovor s ovim klubom mu ističe na kraju godine i tada bi kao slobodan nogometaš trebao da se pridruži Messiju u Interu.

Već je navodno dogovoreno da Suarez potpiše ugovor na godinu uz opciju produženja za još jednu.

Tako će se u Miamiju okupiti nekada sjajna četvorka Barelone. Messi, Suarez, Busquets i Alba su svlačionicu katalonskog kluba dijelili od 2014. do 2020. godine i u tom periodu osvojili brojne trofeje, između ostalih i onaj Lige prvaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()