Milan nakon mučnih pregovora sklopio najvažniji posao

Leao, koji je prošle sezone proglašen za najboljeg igrača Serije A

07.04.2023. 13:05
  • Podijeli:
rafael leao_foto_TW-642fbbb237466.webp Foto: Twitter/@CBSSportsGolazo

Nakon godinu dana mukotrpnih pregovora, aktuelni italijanski prvak Milan sklopio je dogovor oko produžetka saradnje s najvećom klupskom zvijezdom Rafaelom Leaom.

Situacija s Leaom je specifična. Problem između dvije strane bila je kazna koju je Leao nosio još iz Sporting Lisabona. Portugalac je 2018. godine jednostrano raskinuo ugovor sa Sportingom i sud je naložio da svom bivšem klubu mora isplatiti čak 19 miliona eura kazne.

Leao, koji je prošle sezone proglašen za najboljeg igrača Serije A, tražio je od Milana da mu plate kaznu. Nećkali su se Rossoneri skoro godinu dana, ali su na kraju pristali.

Kako prenose brojni italijanski mediji, Milan i Leao konačno su postigli usmeni dogovor o produžetku saradnje uz nekoliko zanimljivih detalja.
Leaova želja je bila da nastavi karijeru u Milanu jer mu tu odlično ide i jako je sretan što živi u tom gradu. Međutim, ekonomski faktori otežavali su sklapanje posla od samog početka.

Tokom prošlog prijelaznog roka Chelsea je rukovodstvu Milana predstavio ponudu od skoro 100 miliona eura, dok je posljednjih dana ljeta interes za njegovim dovođenjem iskazao i Manchester City.

No, posljednjih dana održani su ključni pregovori. Zaključak je da će Milan platiti tih spornih 19 miliona eura kazne i osigurat će Portugalcu pet miliona eura plate.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()