Mbape otkrio gdje će igrati narednu sezonu

Kraj nagađanjima

29.05.2023. 11:18
  • Podijeli:
Kilijan Mbape-63ad61a0214fc.webp Foto: Profimedia

Kao i pred svaki prelazni rok proteklih godina, jedno od najvećih pitanja je u kojem ćemo dresu gledati Kilijan Mbape.

Francuz je sada prekinuo tišinu i objavio gdje će igrati naredne sezone i riješio sve dileme.

Njegov PSŽ je kolo prije kraja prvenstva osvojio 11. titulu prvaka Francuske, a Svece očekuje rekonstrukcija ekipe za narednu sezonu.

Lajnel Mesi će napustiti klub kao slobodan igrač, a Nejmar je na transfer-listi i on bi trebao promijeniti sredinu.

Treći član moćnog napada Parižana Kilijan Mbape se godinama unazad povezivao s odlaskom u Real Madrid i navijači PSŽ-a su s pravom bili zabrinuti, ali on ih je utješio jednom rečenicom.

"Mnogo sam sretan u PSŽ-u i drago mi je što sam odlučio biti dio ovog projekta. Sljedeće sezone ću igrati ovdje u PSŽ-u", rekao je Embape.

Mbape je ove sezone je postigao 38 golova uz devet asistencija u 40 utakmica u svim takmičenjima, a ugovor mu važi do ljeta 2024. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()