Mašta ili realnost? Sjajni Nijemac bi se idealno uKLOPio u Barcelonu

Za Katalonce trener iz snova ostaje menadžer Liverpoola Jurgen Klopp, iako bi morali da ubijede Nijemca da odustane od odmora poslije devet stresnih godina na Anfieldu.

06.02.2024. 20:39
  • Podijeli:
jurgen klopp - reuters-63f7279a535c5.webp Foto: Reuters

Bilo bi to vjerovatno veliko iznenađenje, ali u Barceloni vjeruju da bi se menadžer Liverpoola idealno uKLOPio u njihovom klubu.

Barcelona još nije razgovarala ni sa jednim trenerom o predstojećem upražnjenom mjestu kad na kraju sezonu ode Xavi Hernandez. To je za španske medije potvrdio sportski direktor Deco, dok je predsednik Joan Laporta jasno istakao koga želi za budućeg trenera – brend – neko poznato i provjereno ime, prenosi football-espana.net.

Prema katalonskom listu Sport, ili će Barcelona dovesti vrhunskog trenera, ili će to biti bivši igrač ovog kluba Meksikanac Rafael Marquez, trenutno trener rezervnog B tima Barcelone.

To znači da se u ovom trenutku ne razmišlja o Thiagu Motti (odlično vodi Bolognu) i Michela Sancheza, iako kažu da trener Girone ima podršku Uprave. Bivši trener Chelsija i Juventusa Antonio Conte svakako spada u top trenere, ali se ‘stilski’ ne smatra odgovarajućim, dok su Mikel Arteta (Arsenal) i Thomas Tuchel (Bajern) sami sebe isključili iz posla.

Za Katalonce trener iz snova ostaje menadžer Liverpoola Jurgen Klopp, iako bi morali da ubijede Nijemca da odustane od odmora poslije devet stresnih godina na Anfieldu.

Uprkos izveštajima da je Barcelona razgovarala sa bivšim trenerom Bayerna Hansijem Flickom, ti kontakti su demantovani, ali interesovanje za njega ostaje. Katalonci takođe ne isključuju pojavu još neimenovanog kandidata. Iako imaju četiri mjeseca da pronađu nasljednika, vjerovatnoća je da će Barcelona uskoro pokušati da sklopi dogovor kako bi uključila novog trenera u pripremanje svog tima.

To takođe znači da je trener Real Sosijedada Imanol Alguacil, koji je vrhunski trener, ali nema medijsku privlačnost kao drugi, vjerovatno ispao iz trke. Isto bi važilo i za trenera Las Palmasa i bivšeg trenera La Masije Francisca Javiera Garcíju Pimientu, ali bi to zadržalo Juliana Nagelsmanna u trci, koji je navodno otvoren za prelazak u Barcelonu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()