Lineker: U tunelu na Marakani jedan naš igrač prepao je sve Jugoslavene

Zanimljiva anegdota

07.12.2023. 10:08
  • Podijeli:
gary lineker - reuters-640b820965d4e.webp Foto: Reuters

Nekadašnji nogometaš engleske reprezentacije Gary Lineker ispričao je anegdotu iz igračkih dana, kad je s Engleskom bio na Marakani i igrao protiv Jugoslavije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 1988. godine. 

Englezima je trebao bod da se plasiraju, a pobijedili su 4:1. Utakmici je prethodio događaj u tunelu.

"Igrali smo u Jugoslaviji, trebao nam je bod da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Ili Evropsko, ne sjećam se tačno. Tad je Jugoslavija bila na glasu kao mjesto na kojem nije bilo lako igrati, taman prije rata. Došli smo u Beograd, gdje je na stadionu bila strašna atmosfera.

I sad, izlazimo mi na teren, a između nas i igrača Jugoslavije bila je nekakva žica, kao kavez. Ne znam zašto je to tamo stajalo, valjda da se razdvoje ekipe... Uglavnom, naš igrač Terry Butcher, visok i jak defanzivac, počeo je kidati tu žicu, tresti je i vikati: "Ajmooooo, Tigroviiiiii."

Kunem se, trebali ste vidjeti njihove igrače. Svi su ga pogledali i govorili: "Šta je ovo..." Nije da Jugoslaveni nisu bili čvrsti, ali Terry je jednostavno bio ogroman", prepričao je Lineker u podcastu The Rest is Football.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()