Liga prvaka: Barca i City sigurni, Newcastle deklasirao PSG

Odigrano još šest utakmica drugog kola Lige prvaka

04.10.2023. 23:04
  • Podijeli:
barca reuters-651dcdb5ea9b7.webp Foto: Reuters

Širom Evrope večeras je odigrano još šest utakmica drugog kola Lige prvaka.

Vjerovatno najveće iznenađenje jeste ubjedljiva pobjeda engleskog Newcastlea koji je na svom stadionu deklasirao favorizirani PSG, a bilo je na kraju 4:1. U istoj grupi F još su remizirali Borussia Dortmund i Milan, a bilo je 0:0.

Okršaj bogatih klubova iz Engleske i Francuske je otišao na stranu Svraka koji su u vodstvo stigli u 17. minuti susreta kada je mrežu Gianluigija Donnarumme pogodio Miguel Almiron. Prethodno je šutirao Alexander Isak čiji je udarac odbranio italijanski golman, a na odbijenu loptu je natrčao paragvajski ofanzivac i smjestio je u mrežu.

Domaći su u 39. minuti susreta udvostručili prednost i to preko defanzivca Dana Burna. Gol je provjeravala i VAR tehnologija koja je na kraju i priznala pogodak iako se čini da je ranije u toku akcije James Lascelles igrao rukom.

Svega pet minuta u drugom poluvremenu je bilo dovoljno za domaće da postignu i treći gol. Kieran Trippier je sjajno uposlio Seana Longstaffa koji je majstorskim udarcem zatresao mrežu italijanskog golmana. Šest minuta kasnije gosti su smanjili prednost Svraka. Mladi 17-godišnji Warren Zaire-Emery je poslao odličnu loptu za Lucasa Hernandeza koji je bio u sjajnoj poziciji i kome nije bilo teško savladati Nicka Popea za smanjenje prednosti na St. James Parku. 

U drugoj utakmici ove grupe, Dortmund i Milan su remizirali, bilo je 0:0. Očekivalo se više od ovog susreta, no oba sastava su bila isuviše oprezna te je utakmica okončana bez pogodaka.

Newcastle je lider nakon dvije utakmice grupe F sa četiri osvojena boda, PSG je drugoplasirani sa bodom manje, Milan ima dva, a Dortmund je na začelju sa bodom.

U grupi H je nakon susreta Antwerp - Shakhtar odigrana i utakmica između Porta i Barcelone, a na kraju su Katalonci slavili rezultatom 1:0.

Gol odluke je postigao rezervista Ferran Torres u prvoj minuti sudijske nadoknade, ali Barca neće po dobrom pamtiti gostovanje na stadionu Dragao.

U 34. minuti susreta se povrijedio poljski napadač Robert Lewandowski, a zamijenio ga je upravo Torres koji je Kataloncima i donio tri boda.

Barcelona je prva nakon dva kola sa šest bodova i gol razlikom 6:0, Porto i Šahtar dijele drugo mjesto sa po tri boda, a Antwerp je na začelju bez bodova.

Manchester City je na Red Bull Areni pobijedio RB Leipzig rezultatom 3:1. Građani su vodili nakon prvog poluvremena golom Fodena iz 25. minute, a domaći dolaze do izjednačenja u trećoj minuti nastavka susreta. Pogodio je Openda. Ipak, City ponovo dolazi u vodstvo šest minuta prije kraja susreta kada je pogodio rezervista Alvarez koji je ušao samo pet minuta prije gola. Konačnih 1:3 postavio je Doku u sudijskoj nadoknadi.

City je prvi u grupi G sa šest osvojenih bodova nakon dva kola. RB Leipzig ima tri, a Young Boys i Crvena zvezda po bod. U narednom kolu Young Boys će dočekati Manchester City, dok će RB Leipzig ugostiti Crvenu zvezdu.

Lazio je u Škotskoj pobijedio Celtic rezultatom 2:1. Domaći su poveli u 12. minuti golom Furuhashija, ali je nakon pola sata igre izjednačio Vecino. U nastavku meča nije bilo golova sve do pete minute sudijske nadoknade kada je Pedri pogodio za konačnih 1:2.

Prvo mjesto u grupu E dijele Atletico i Lazio sa po četiri boda, Feyenoord ima tri, dok je Celtic bez bodova. U narednom kolu Celtic će dočekati Atletico, dok će Feyenoord ugostiti Lazio.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()