Laporta zbog Messija bacio navijače u trans: Želimo ga, ovo je njegov dom

Barcelona sinoć osvojila svoju 27. titulu

15.05.2023. 13:38
  • Podijeli:
joan-laporta-barcelona.jpg

Predsjednik Barcelone Joan Laporta kaže kako ovaj klub svim silama želi vratiti Lionela Messija u svoje redove, ali da neće uspjeti da mu osiguraju ogromnu platu i da se takmiče s ponudom koju je dobio iz Saudijske Arabije.

Kako je rekao, plan Barcelone je da pronađe adekvatan sistem i plan održivosti u kojem će se Messijeva primanja uklopiti u klupski budžet, a da nakon svega opet moraju čekati odobrenje čelnika La Lige.

"Želimo Messija, ali nećemo ponuditi lude brojke za taj ili bilo koji drugi ugovor. Pokupat ćemo napraviti da sistem funkcioniše s planom održivosti, nakon čega ćemo čekati odobrenje", rekao je Laporta.
Nakon toga, odgovorio je i na pitanje na kojoj poziciji vidi Messija, a kako je rekao, smatra da to nikada neće biti problem s "najboljim igračem svijeta".

"Gdje bi Messi igrao? To će Xavi odlučiti, ali to nikada nije bio problem s najboljim igračem svijeta", rekao je Laporta.

Nakon toga je otkrio da je razgovarao s Messijem i da su uspjeli popraviti odnos.

"Razgovarao sam s Leom, popravili smo naš odnos. Bilo je jako lijepo. Barcelona je Barcelona, a ovaj klub se može takmičiti sa svima. Što se tiče Al-Hilala, oni u Saudijskoj Arabiji rade dobar posao i ulažu, ali insistiram, Barcelona je Messijev dom. Želimo ga u klubu", rekao je Laporta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()