Laporta: Barcelona ima puno bolje igrače od Reala, a Gulera smo im prepustili

Turski veznjak na kraju završio na Santiago Bernabeu

12.07.2023. 11:44
  • Podijeli:
joan-laporta-barcelona.jpg

Arda Guler (18) predstavljen je u Real Madridu kao novi igrač kluba. Mladi turski veznjak odbacio je ponude drugih klubova, među njima i Barcelone, te stigao na Santiago Bernabeu. Real je mladog turskog ofanzivca platio 20 miliona eura Fenerbahčeu, a o njemu je govorio i Barcelonin predsjednik Joan Laporta.

"Imamo bolju ekipu od Real Madrida. Nije to samo pitanje ekipe, imamo i individualno bolje igrače. Daleko su ispred Realovih. Znamo što trener Xavi želi. Nedostaju nam bek i veznjak da ispunimo sve njegove zahtjeve", započeo je gazda Barcelone pa dodao:

"Imali smo dogovor s Gulerom i bili spremni platiti Fenerbahčeu 17.5 miliona eura. Pojavili su se potom drugi klubovi poput Reala i platili su puno više. Tada smo odlučili ne ulaziti u rat ponudama, imamo mi drugih dobrih igrača. Mogli smo se nadmetati za njega, ali nismo htjeli. Nismo za njega i nećemo ni za druge. Imamo određene kriterije i poštujemo ih. Ne želimo se vraćati unazad."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()