Kodrin asistent: Muratović otkrio kako je došao u stručni štab Zmajeva

Muratović je u razgovoru za austrijski Krone otkrio kako je došao u Kodrin tim, otkrivši kako je bio velika želja novog selektora BiH

06.09.2023. 09:55
  • Podijeli:
meho kodro anadolija-64e4a2eda48b6.webp Foto: Anadolija

Samir Muratović, nekadašnji fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, "debitovao" je u stručnom štabu Zmajeva.

Osim njega stručni štab novog selektora Mehe Kodre činit će još i Slaven Musa, Mario Ivanković, Siniša Mrkobrada, Almir Seferović, Ermin Avdić i Đorđe Jorović.

Muratović je u razgovoru za austrijski Krone otkrio kako je došao u Kodrin tim, otkrivši kako je bio velika želja novog selektora BiH.

"Počeo sam sa radom 31. augusta, velika mi je to čast. Selektor me jako želio", rekao je Muratović koji ima 24 nastupa za Zmajeve i naglašava kako BiH, uprkos lošem startu, nije izgubila šanse da se kroz kvalifikacije plasira na EURo 2024:

"Osvojili smo samo tri boda. Nedavno smo izgubili kod kuće od Luksemburga. Ipak, sve je još moguće. Sada idemo novim putem", objasnio je Muratović kolegama iz Austrije situaciju u našoj grupi.

Muratović će zvaničan debi kao trener u stručnom štabu BiH upisati u petak protiv Lihtenštajna.

"Veselim se našoj prvoj utakmici. Za mene je to veliki korak u karijeri. Mogu puno naučiti, želim jednog dana raditi kao glavni trener. Imam UEFA Pro licencu", istakao je Muratović dodavši kako će i dalje ostati skaut Šturma:

"To nije problem. U prosjeku tek svaka dva mjeseca imam obaveze u reprezentaciji".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()