Klubovi završili dokumentaciju, poznato kada će Krunić potpisati za novi Fenerbahče

Krunić će se u redovima turskog velikana pridružiti reprezentativnom kolegi Edinu Džeki

12.01.2024. 09:51
  • Podijeli:
Rade Krunić_Profimedia-64d35b367c3b5.webp Foto: Profimedia

Fudbalski reprezentativac BiH Rade Krunić sutra će doputovati u Istanbul kako bi obavio ljekarski pregled i potpisao za Fenerbahče.

Krunić će se u redovima turskog velikana pridružiti reprezentativnom kolegi Edinu Džeki.

Kako navodi transfer-specijalista Fabricio Romano (Fabrizio), klubovi su završili dokumentaciju i sutra će Krunić staviti potpis na ugovor s novim timom.

On je htio u Tursku još u avgustu, ali ga Milan nije želio pustiti. Spominje se da će Fenerbahče platiti "Rosonerima" između 4,5 i 5 miliona eura.

Podsjetimo, osim Džeke u Feneru su još Dušan Tadić, Dominik Livaković i Miha Zajc.

Rade Krunić je bio član Milana od 2019. godine. Odigrao je 101 utakmicu za "Rosonere" i postigao jedan gol. S Milanom je 2022. osvojio titulu prvaka Italije.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je nastupio na 32 meča i dao četiri gola.

Danas je ugovor s "Plavo-žutim" potpisao Leonardo Bonući (Bonucci) koji će do kraja sezone biti član Fenera.

I u dolasku Italijana velike zasluge imao je Džeko, koji je obavio sastanak s Bonućijem i zajedničkim menadžerom Alesandrom Lućijem (Alessandro Lucci).

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()