Klubovi i pojedinci kažnjeni sa 52.000 KM: Sarajevo najviše

Odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH

15.12.2023. 13:57
  • Podijeli:
fk-sarajevo-kosevo-durgut-pixsellz.jpg

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj petog decembra ove godine kaznila je klubove i pojedince iz Premijer lige BiH u ukupnom iznosu od 52.000 KM.

Sarajevo će u kasu FSBiH uplatiti najviše novca – 11.000 KM. Kazna u iznosu od 8.000 KM odnosi se na korištenje pirotehnike na utakmici protiv Tuzla Cityja, a sankcija od 3.000 KM odnosi se, također, na korištenje pirotehnike tokom utakmice s Veležom u Mostaru, prenosi Faktor.

Kaznu u ukupnom iznosu od 9.000 KM dobio je Zrinjski. Mostarci su zbog korištenja pirotehnike, rasizma i drugih oblika diskriminacije u zaostaloj utakmici šestog kola protiv Širokog kažnjeni sa 5.000 KM, a kazna od 2.000 KM stigla je za korištenje pirotehnike protiv GOŠK-a u Gabeli i Zvijezde 09 u Ugljeviku.

Široki je kažnjen sa 2.000 KM zbog korištenja pirotehnike tokom hercegovačkog derbija u Mostaru, dodatne 3.000 KM koštale su ih pirotehnika u drugi oblici diskriminacije protiv Veleža u Posušju, a kazna od 2.000 odnosi se na korištenje pirotehnike protiv GOŠK-a u Gabeli.

Željezničar će zbog pirotehnike tokom meča s Posušjem na Grbavici platiti 6.500 KM.

Zbog više prekršaja (pirotehnika, rasizam i drugi oblici diskriminacije, bacanje predmeta u ograđeni dio terena) tokom susreta s Borcem, Igman iz Konjica kažnjen je sa 4.000 KM.

Zajko Zeba, sportski direktor Konjičana isključen je tokom te utakmice, a on će zbog nesportskog ponašanja u kasu krovne kuće bh. fudbala uplatiti 2.000 KM.

GOŠK je kao i Igman kažnjen sa 4.000 KM zbog “nereda na stadionu” u duelu sa Zrinjskim, a predsjednik kluba Lujo Ilić kažnjen je sa 2.500 KM i uvjetnom zabranom vvršenja funkcije u trajanju zbog “upotrebe sile ili prijetnje prema službenom licu utakmice”.

Velež je zbog korištenja pirotehnike u utakmici sa Sarajevom kažnjen sa 3.000 KM, a Tuzla City će uplatiti 3.000 KM (2.000 KM zbog kršenja kodeksa ponašanja u duelu sa Sarajevom, a 1.000 KM u duelu sa Željom zbog neizvršavanja odluke nadležnog organa).
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()