Klopp filozofski o problemima: Ako se ne ograničavate lošim mislima, možete letjeti

Trener Liverpoola odlazi na kraju sezone

22.02.2024. 18:00
  • Podijeli:
jurgen klopp - reuters-63f7279a535c5.webp Foto: Reuters

Za 140 godina postojanja Liverpoola izgovoreno je mnogo čuvenih rečenica, a kandidat za ulazak u odabranu društvo je i Jurgen Klopp koji se sinoć obratio javnosti nakon preokreta protiv Lutona u Premiershipu i pobjede rezultatom 4:1.

Naime, Liverpool je bio osakaćen izostancima, ali su uspjeli pobijediti i izbjeći kiks, što je na kraju zadovoljilo Klopp.

"Mnogo razloga za odustajanje? Ne večeras. Ovo je njihova Barcelona. Ukoliko se ne ograničavate lošim mislim, možete letjeti", rekao je Klopp.

Njemački stručnjak je ovdje aludirao na pobjedu protiv Barcelone 2019. godine rezultatom 4:0 u revanšu polufinala Lige prvaka nakon poraza u Španiji u prvom duelu 3:0.

Liverpool u sinoćnjoj utakmici nije mogao računati na Alexander-Arnolda, Alissona, Bajčetića, Dioga Jotu, Jonesa, Matipa, Nuneza, Salaha, Szoboszlaija i Thiaga.

Ipak, uspjeli su ostvariti ubjedljivu pobjedu te tako napraviti odličnu uvertiru za nedjeljno filane Liga kupa protiv Chelseaja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()