Katar je novi prvak Azije

Akram Afif u 95. minuti kompletirao hat-trick

10.02.2024. 21:11
  • Podijeli:
katar azijski kup reuters-65c7d86ac3b50.webp Foto: Reuters

Nogometna selekcija Katara trijumfovala je nad Jordanom u iznenađujućem finalu Azijskog kupa rezultatom 3:1, dostigavši tako drugi put u historiji tron najvećeg kontinenta.

Akram Afif je u 22. minuti utakmice postigao gol iz penala, donoseći prednost Katara.

Yazan Al Naimat je izjednačio za Jordan u 67. minuti, ali je Afif šest minuta kasnije ponovo pogodio iz penala, postavljajući rezultat na 2:1 u korist Katara. Uslijedila je dramatična završnica sa 13 minuta nadoknade, uz nekoliko dodatnih minuta igre.

Afif je u 95. minuti kompletirao hat-trick i ovjerio titulu za Katar, postigavši treći gol iz penala na utakmici.


Igrač Al Sadda iz Katara istovremeno je i najbolji strijelac turnira sa osam postignutih golova, uz tri asistencije.

Reprezentacija Katara je u nokaut fazi eliminisala Palestinu pobjedom od 2:1 u osmini finala, a zatim su trijumfovali nad Uzbekistanom istim rezultatom za plasman u polufinale, gdje su savladali Iran u dramatičnom meču rezultatom 3:2.

U grupnoj fazi su pobijedili Liban, Tadžikistan i Kinu, stigavši do titule prvaka Azije bez poraza.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()