Jusufbegović: Do kraja ćemo se boriti za Evropu

"Ostali smo u borbi za Evropu što je i cilj. Za nju ćemo da se borimo do kraja. Hvala i navijačima na sjajnoj podršci"

01.05.2023. 21:01
  • Podijeli:
Nedim Jusufbegović_SportSport-64500b72974c7.webp Foto: SPort Sport

Trener Veleža Nedim Jusufbegović zadovoljno je trljao ruke nakon pobjede nad Borcem (2:0).

Bio je to derbi 29. kola Premijer lige BiH u kojoj su Rođeni bili bolji, zasluženo slavili, te ostali u trci za Ervopu.

Igra, tri boda, i korak ka cilju ohrabrili su sve u Vrapčićima.

"Odigrali smo odličnu utakmicu. Pritisak je bio dobar, iz njega smo osvojili dosta lopti. Ako se pogleda broj prilika koje smo kreirali, smatram da smo postigli malo golova. Borac je veliki tim i klub i u ovakvoj atmosferi odigrati ovakav meč je sjajna stvar. Ostali smo u borbi za Evropu što je i cilj. Za nju ćemo da se borimo do kraja. Hvala i navijačima na sjajnoj podršci", rekao je Jusufbegović.

Osvrnuo se strateg Veleža i na naredno kolo, kada njegov tim očekuje još jedan derbi i gostovanje kod Željezničara.

"Nema kalkulacija i ne može ih biti, ako želimo da se izborimo na te prve tri ili četiri pozicije svaki meč moramo ići na pobjedu. S obzirom na to gdje smo bili na polusezoni, ovo je velika stvar i veliko iskustvo da se boriš za Evropu. Idemo sada velikom klubu na hram fudbala, očekujemo dobru atmosferu i želimo da se pokažemo u najboljem svjetlu. Rezultat vidjet ćemo kakav će biti, ali želimo naše navijače učiniti ponosnim", dodao je Jusufbegović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()