Još jedan remi: Danska i Engleska izjednačene

Odličnih 45 minuta za Dance, ne tako dobro po Engleze koji su poslije vodstva u nastavku strijepili pod naletima rivala.

20.06.2024. 20:02
  • Podijeli:
euro 2024, fudbalska reprezentacija engleske, danske - 20 jun 2024 - foto Reuters (1)-667464be939c7.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Engleske i Danske sastali su se u Frankfurtu u okviru 2. kola Grupe C. A poslije Srbije i Slovenije vidjeli smo novi remi i to sličnim rezultatom – 1:1.

U 13. minutu je Engleska prvi put priprijetila - Fil Foden je ušao u kazneni prostor i šutirao u dalji ugao poslije prodora, ali nedovoljno precizno. Najbolji fudbaler Premijer lige je na sličan način dao gol u uvodnoj fazi utakmice posljednjeg kola engleskog šampionata protiv Vest Hema, kada je Mančester Siti i odbranio titulu.

No, nije se dugo čekalo na vodstvo Engleske. Kapiten Hari Kejn je zatresao mrežu u 18. minutu. Opasnost je počela prodorom Kajla Vokera sa desnog boka. Uspio je desni bek Mančester Sitija da pošalje loptu u sredinu, a napor Andreasa Kristensena i saigrača nije bio dovoljan da se spriječi pogodak.

Da je ovo prvenstvo lijepi golova pobrinuo se Morten Hjulmand koji u 34. minuti sa distance prelijepim udarcem zatresao mrežu.

Odličnih 45 minuta za Dance, ne tako dobro po Engleze koji su poslije vodstva u nastavku strijepili pod naletima rivala.

Bilo je 1:1 poslije prvog dijela bitke u Frankfurtu.

U drugom poluvremenu nismo vidjeli previše uzbuđenja. Drugi dio igre je bio obilježen uglavnom greškama Engleske koje nisu kažnjene. Danci su izgledali bolje, više su htjeli pobjedu.

Osim šanse Votkinsa, selekcija "Tri lava" nije prijetila ozbiljnije.

U Grupi C su još i Srbija i Slovenija. Te dvije ekipe su već odigrale međusobni susret u kom su ’’Orlovi’’ izborili remi pogotkom u završnici meča, koji je okončan rezultatom 1:1.

Podsjećamo, Engleska je u prvom kolu pobijedila srpsku reprezentaciju 1:0 pogotkom, dok su Danci u prvom kolu remizirali sa selekcijom Slovenije 1:1.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()