Inzagi otpisan: Inter "nanišanio" novog trenera

Hoće li Nero-azuri platiti Zmajevima otkupnu klauzulu od 10.000.0000 evra?

09.04.2023. 11:45
  • Podijeli:
Seržo Konseisao_Profimedia-643286ac7dac9.webp Foto: Profimedia

Dani Simonea Inzagija na klupi Intera su odbrojani. Čelnici Nero-azura već su "nanišanili" novog trenera, Serža Konseisaoa.

Inzagijeva četa posljednju ligašku utakmicu je dobila još davnog 5. marta. Od tada je upisala tri poraza i remi, te ispala iz zone koja vodi u Ligu šampiona.

Još ako Juventusu bude vraćeno 15 oduzetih poena, trka za ulazak u elitu biće još teža.

Zbog toga su čelnici velikana sa "Đuzepe Meaca" stadiona odlučili da presjeku, otpišu trenera i krenu u potragu za njegovim nasljednikom.

Konseisaoa svi pamte iz vremena dok je nosio dres Crno-plavih, ostao je u dobrom sjećanju, bio na spisku želja i 2021. godine, s tim što je tada izbor pao na Inzagija.

Milanska "Gazeta" javlja da je Inter već kontaktirao Seržove agente kako bi pričali o mogućem angažmanu. I odmah se na putu isprečila velika, višemilionska prepreka u vidu otkupne klauzule od 10.000.0000 evra.

Konseisao ima još godinu dana važećeg ugovora sa Portom, u kojem je izuzetno popularan i navijači ga smatraju nedodirljivim zbog svega što je uradio tokom dosadašnjih šest godina rada na stadionu "Dragao".

Skinuo je Benfiku sa vrha portugalskog fudbala, osvojio tri šampionske krune i praktično sve što može u domovini, tri puta bio izabran za najboljeg trenera Primeire. Njegove ambicije su u međuvremenu ozbiljno narasle i prvi čovjek Zmajeva Pinto da Kosta je u ozbiljnom problemu pošto želi da ga zadrži, ali Interov poziv mogao bi da bude kamen spoticanja.

Pored Konseisaoa, Inter na listi želja ima nekoliko imena. Prvo je više san Bepea Marote i Pjera Auzilija, a to je povratak Antonija Kontea na mjesto uspeha. Ipak, to je u ovom trenutku i dalje samo san odgovornog direktorskog tandema.

Jaki kandidati su Roberto de Zerbi i Tijago Mota. Prvi je oduševio sve u Engleskoj taktičkim znanjem i rezultatima koje bilježi sa Brajtonom i samim tim postao jako popularan na Čizmi.

Drugi je odlično poznat navijačima, član generacije koja je uzela tripletu 2010. godine, mada se kao trener nije posebno istakao dosad.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()