Horor na stadionu: Najmanje 174 mrtvih nakon stampeda

Tragedija se desila na meču na Istočnoj Javi između Areme i Persebaje nakon što je policija ispalila suzavac na navijače koji su se sukobili

02.10.2022. 10:10
  • Podijeli:
Indonezija stampedo stadion_Xinhua Pixsell-1664701265296.webp Foto: Xinhua / Pixsell

Nezapamćena tragedija dogodila se u Indoneziji gdje su najmanje 174 navijača poginulo u stampedu koji je nastao na stadionu poslije fudbalske utakmice.

Tragedija se desila na meču na Istočnoj Javi između Areme i Persebaje nakon što je policija ispalila suzavac na navijače koji su se sukobili. U stampedu su mnogi od žrtava pregaženi na smrt.

Nevolje su počele kada je Persebaja slavila 3:2, a pristalice Areme izašle na teren i napali igrače svoje ekipe. Policija je reagovala i potom je uslijedio stampedo.

Lokalni zvaničnik je rekao da su mnoge žrtve stradale zbog haosa, prevelike gužve, gaženja i gušenja. Dva policajca su poginula, a navodno među žrtvama ima i djece.

Stadion može da primi 38 hiljada ljudi, a informacije iz Indonezije potvrđuju da je na tribinama bilo između 40 i 50 hiljada fanova.

Inače, po pravilima FIFA policiji je zabranjeno da koristi suzavac na fudbalskim utakmicama kako bi rastjerala veliku broj ljudi.

Ovo je druga najveća fudbalska tragedija ikada. Godine 1964. na Nacionalnom stadionu u Limi stradalo je 328 osoba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()