Historijski bod Gruzije protiv Češke

Debitant izdržao sve napade do kraja

22.06.2024. 16:58
  • Podijeli:
ceska gruzija reuters-6676e2e646a92.webp Foto: Reuters

Gruzija i Češka Republika su u drugom kolu grupe F na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj podijelili bodove, bilo je 1:1.

Češka je u 23. minuti susreta stigla do zasluženog vodstva i to preko Hložeka, ali je njegov pogodak poništen zbog igranja rukom da bi u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela dosuđen penal za Gruzijce.

Hranač je igrao rukom, a sudija Siebert je nakon asistencije VAR tehnologije dodijelio penal za Gruzijce. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Mikautadze koji je svojim drugim golom na Euru doveo Gruzijce u vodstvo.

U 59. minuti susreta Česi su stigli do izjednačenja rezultata. Nakon kornera s desne strane, Lingr je prebacio loptu za Schicka koji je pogodio praznu mrežu i donio izjednačenje rezultata Česima.

Do kraja je Češka Republika napadala, ali nije uspjela postići gol za potpuni preokret te su obje selekcije stigle do prvog boda na Euru.

U posljednjem kolu Gruzija će igrati sa reprezentacijom Portugala dok će Češka Republika odmjeriti snage sa Turskom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()