Gruzija ide na EURO 2024!

Poslije penala i drame eliminisali Grčku u finlu baraža

26.03.2024. 20:51
  • Podijeli:
gruzija reuters-6603272fe9ede.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Gruzije plasirali su se na Evropsko prvenstvo, nakon što su poslije penala u finalu baraža pobijedili Grčku.

Poslije regularnih 90 minuta golova nije bilo na stadionu Boris Paichadze.

Sudija Simon Marchinak imao je ipak pune ruke posla. Poljak je podijelio sedam žutih i jedan crveni karton.

Grcima je dodijelo pet javnih opomena, a Gruzijcima svega dvije. S tim da je Giorgi Loria na klupi zaradio isključenje zbog prigovora.

Produžeci nisu donijeli promjenu rezultata, pa se pristupilo izvođenju penala.

Kochorashvili je bio siguran prvi izvođač za Gruziji, a Bakasetas je promašio za Grke. Druga serija donijela je pogodak Davitashvilija, a siguran je bio s druge strane Masouras.

Mikautadze se pobrinuo za još drame nakon promašenog penala u tećoj seriji, a Bouchalakis je vratio Grčku u život sigurnim penalom.

Ipak do kraja su sigurni bili Dvali i Kvekvesiri, a promašaj Giakoumakisa odveo je Gruziju na EURO.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()