Glavaš prozvao FSBiH i Dodika: Reprezentativci ne žele u Rusiju

"Nedopustivo je to što se Dodik stavio u ulogu glasnogovornika FSBiH koji pred Putinom najavljuje odigravanje utakmice"

20.09.2022. 19:26
  • Podijeli:
Vlatko_Glavas_foto_ArminDurgut_PIXSELL-1663694827738.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Vlatko Glavaš, nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, zatražio je od Fudbalskog saveza BiH da hitno poništi odluku o odigravanju utakmice sa Rusijom.

Kako je rekao, takva utakmica može naštetiti međunarodnoj i sportskoj reputaciji reprezentacije BiH.

"Nedopustivo je to što se Milorad Dodik stavio u ulogu glasnogovornika FSBiH koji pred Putinom najavljuje odigravanje utakmice. Ako je jedan od ciljeva njegove posjete da dogovori utakmicu u Rusiji, onda je Dodik predsjednik FSBiH, a ne član Predsjedništva BiH. Mislim da ta utakmica u Rusiji neće biti odigrana. Ni reprezentativci Bosne i Hercegovine na čelu sa kapitenom (Edin Džeko), ne žele igrati takvu utakmicu, i to su vrlo jasno poručili, kao i većina građana koji navijaju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", rekao je Glavaš.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()