Finale Lige prvaka 2026 na samo 530 kilometara i 6 sati vožnje od Sarajeva!

Finale Lige šampiona 2026. godine biće odigrano na stadionu „Puškaš arena“ u Budimpešti

22.05.2024. 18:09
  • Podijeli:
Budimpesta_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Budimpešta je bila jedini kandidat za organizaciju finala Lige prvaka 2026. godine.

Finale Lige šampiona 2026. godine biće odigrano na stadionu „Puškaš arena“ u Budimpešti, odlučeno je na sjednici Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije (UEFA) u Dublinu, prenosi danas AP.

Što u prevodu znači da iz glavnog grada Bosne i Hercegovine Sarajeva, na finale možete stići nakon malčo više od 6 sati vožnje i 534 kilomtera.

UEFA je saopštila da je odložila odluku o domaćinu finala LP 2027. Jedini kandidat za organizaciju ovog finala bio je stadion „Giuseppe Meazza“ u Milanu.

Još ranije je odlučeno da finale najelitnijeg fudbalskog takmičenja 2025. bude odigrano na Allianz areni u Minhenu.

Finale ovogodišnje izdanja između Reala i Borussije Dortmund na programu je prvog juna na londonskom Wembleyju.

UEFA je u saopštenju navela da će finale Lige Evrope 2026. biti odigrano na stadionu Bešiktaša u Istanbulu. Organizaciju finala LE 2027. dobio je Frankfurt.

Finale Lige konferencija 2026. godine biće odigrano u Leipzigu, a 2027. na stadionu Bešiktaša.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()