Fešta u Borčevoj svlačionici: Sa Istoka digla se prašina...

Banjalučani nakon velike pobjede sudbinu čvrsto drže u svojim rukama, zbog čega su si dali oduška

15.04.2023. 21:18
  • Podijeli:
Borac Široki svlačionica_FK Borac-643af55c9ea8e.webp Foto: FK Borac

Fudbaleri Borca znali su da proslave veliku, ogromnu pobjedu nad Širokim Brijegom 3:2, u derbiju 26. kola Premijer lige BiH.

Banjalučani su na "Pecari" gubili do samog finiša, a onda je Momčilo Mrkaić sa dva hica u metu režirao čudesan preokret.

Tako su se Crveno-plavi izdvojili na "koti dva" i napravili značajan korak ka ostvarenju primarnog cilja, novog izlaska u Evropu.

Sedam rundi prije kraja četa Vinka Marinovića ima ugodnih pet koraka viška u odnosu na prve pratioce.

Aleksandar Subić i društvo sudbinu čvrsto drže u svojim rukama, zbog čega su si dali oduška nakon velikog boja.

Nakon što su na pleća bacili velikog rivala, svlačionicom se zaorila dobro poznata navijačka pjesma Lešinara:

"Sa Istoka digla se prašina, proradila Borčeva mašina, proradila pa ne zna da stane..."

A dok su fudbaleri feštali, trener Marinović je sumirao utiske poslije derbija:

"Česitam svojim igračima. Utakmica je bila jako bitna, kako za nas, tako i za ekipu Širokog Brijega, jer su ovo dueli u kojima vas osvojeni bodovi dovode bliže evropskom takmičenju. Sigurno je da psihološki pritisak bio na obje ekipe. Mi smo ušli loše u utakmicu,  primili smo gol i nismo igrali onako kako smo planirali. Ipak, kako je odmicalo prvo poluvrijeme, stigli smo do svoje igre, a potom i do izjednačenja".

O drugom poluvremenu trofejni stručnjak je rekao:

"Primili smo gol iz situacije u kojoj smo imali dobru priliku za kontranapad, ali smo izgubili loptu. Nakon toga smo sve karte bacili u napad. Svjesno smo rizikovali sa ofanzivnom igrom u finišu, a to nam se isplatilo sa dva postignuta gola i osvojena, za nas, izuzetno bitna tri boda" zaključio je Marinović.

Borac u narednom kolu dočekuje Igman.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()