Felix je zarađivao 289 hiljada eura sedmično u Atleticu: Otkriveno koliko ima u Barci

Najskuplji igrač Atletica u historiji

12.10.2023. 21:20
  • Podijeli:
joao felix reuters-65280fac28d88.webp Foto: Reuters

Joao Felix (23) ljetos je otišao na posudbu iz Atletico Madrida u Barcelonu. Portugalski napadač morao je znatno smanjiti plaću kako bi zaigrao za katalonski klub, koji ima problema s financijama. U Atleticu i Chelseaju, koji ga je u prvom dijelu godine imao na posudbi i tada je preuzeo njegovu plaću, navodno je zarađivao 289 hiljada eura sedmično.

U Barceloni prima 7700 eura sedmično, potvrdio je potpredsjednik Barcelone Eduard Romeu. "Istina je, Joao Felix je smanjio plaću na 400 hiljada eura po sezoni kako bi došao. Uložio je velik napor kako bi se pridružio Barceloni. Jako je lijepo vidjeti takav potez igrača koji nije bio na najvišem nivou u svojem klubu. No kod nas je dosad bio fantastičan", izjavio je Romeu za L'Esportiu.

Podsjetimo, Atletico je Felixa 2019. godine doveo iz Benfice za 127 miliona eura, učinivši ga najskupljim igračem u historiji kluba. No Portugalac nije opravdao golem novac. Bio je na posudbi u Chelseaju, koji ga nije zadržao, a na kraju sezone će Barcelona morati pregovarati s madridskim klubom ako ga bude htjela kupiti.

Atletico bi navodno tražio 80-ak miliona eura. Felixov ugovor s Atleticom vrijedi do 2029. godine. U trenutnoj sezoni upisao je osam nastupa za Barcelonu. Postigao je tri i asistirao za još tri gola. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()