Erdogan nakon velike pobjede Turske nazvao Ardu Gulera i čestitao na pobjedi

I turski lider s velikom pažnjom pratio utakmicu

18.06.2024. 22:32
  • Podijeli:
guler erdogan screenshot-6671ed9fa58e4.webp Foto: X-com

Arda Guler i njegov gol na utakmici između Turske i Gruzije glavne su vijesti u Turskoj, a fudbalska groznica nije zaobišla ni predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Turski predsjednik je gledao meč svojih sunarodnjaka protiv Gruzije, a nakon izuzetno uzbudljivog meča nije odolio da najzaslužnijem fudbaleru uputi telefonski poziv.

Erdogan je imao samo lijepe riječi za Gulera, a dok su razgovarali, prisutan je bio i selektor Turske, Italijan Vincenzo Montella.

Inače, Arda Guler je golom protiv Gruzije postao najmlađi fudbaler koji je u svojoj debitantskoj utakmici na Evropskom prvenstvu postigao gol. On je to uradio sa 19 godina i 114 dana i tako je srušio rekord Cristiana Ronalda koji je držao taj rekord od 2005. godine, kada je postigao gol protiv Grčke u dobi od 19 godina i 123 dana.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()