Enriqueu ne vjeruju: Nisam znao rezultat utakmice Njemačka - Kostarika

Španija je porazom od Japana u osmini finala izbjegla Hrvatsku, a u eventualnom četvrtfinalu Brazil

Autor: UNA HR
02.12.2022. 11:48
  • Podijeli:
Luis Enrique_profimedia-0741781647-6389d30d066de.webp Foto: Profimedia

Pobjeda 2:1 Japana protiv Španije izazvala je mnoge sumnje nakon što se Japanci u prvom poluvremenu nisu mogli sastati s loptom. Mnogi su posmatrači uvjereni da su Španci namjerno izgubili od Japanaca, čime je eliminisana Njemačka uprkos pobjedi nad Kostarikom (4:2).

Španija je ovim porazom u osmini finala izbjegla Hrvatsku, a u eventualnom četvrtfinalu Brazil, pa u riječi trenera Luisa Enriquea mnogi ne vjeruju.

"Bilo je trenutaka panike. Japan je postigao dva gola, a mogli su nam i zabiti još dva da je trebalo. Kad ekipa kao što je Japan nema šta izgubiti, samo prolete pored vas kao avioni. Kraj utakmice je bio vrlo težak za nas, bilo je napetih trenutaka, bili smo blizu gola. Japan je završio prvi i mislim da je to zasluženo. Ovo mi smeta, htjeli smo biti prvi", rekao je Enrique.

Trener Španije kaže, u šta takođe malo ko vjeruje, da nije pratio rezultat utakmice Njemačka - Kostarika.

"Nisam zadovoljan, Japan nas je srušio za samo nekoliko minuta. Pokušali smo se vratiti, ali bilo je teško. U jednom trenutku stvari su se normalizovale, ali nismo uspjeli postići gol. Naravno da sam se bojao eliminacije, sve sam to vidio u fudbalu. Nisam znao rezultat na drugom susretu između Njemačke i Kostarike. Nisam znao do kraja. Da sam znao da smo u jednom trenutku bili na putu za kući, vjerovatno bih bio dobio srčani udar", kaže Enrique.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()