Enriqueov bizaran odgovor na pitanje o Mbappeu: Volim kišne dane

Francuz napušta PSG nakon sedam godina

14.05.2024. 15:15
  • Podijeli:
enrique mbappe reuters-664351d05f7ef.webp Foto: Reuters

Kylian Mbappe (25) poručio je da će napustiti PSG na kraju sezone. Iako fantastični napadač nije potvrdio da će potpisati za Real, svi dobro upućeni svjetski mediji pišu kako će ga madridski klub u junu predstaviti kao svog igrača. Trenera PSG-a Luisa Enriquea također su pitali o Mbappeovoj budućnosti, na što je španski stručnjak dao bizaran odgovor.

"Danas pada kiša, ali je dan istovremeno jako lijep jer je drugačiji miris u zraku. Volim kišne dane, podsjećaju me na moj Gijon. Mislim da sam vam savršeno odgovorio na pitanje", rekao je Enrique na konferenciji za medije uoči gostovanja PSG-a kod Nice u 32. kolu Ligue 1. Podsjetimo, Parižani su već osigurali naslov francuskog prvaka.

Mbappe je 2017. stigao u PSG iz Monaca s nepunih 19 godina. Parižani su za njega platili odštetu od 180 miliona eura. U sedam godina u Parizu postao je jedan od najboljih igrača svijeta. Šest puta je osvojio naslov prvaka Francuske s PSG-om, a u tom periodu osvojio je i Svjetsko prvenstvo s Francuskom. Za pariški klub zaigrao je 307 puta i zabio 256 golova, čime je njegov najbolji strijelac u historiji.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()